972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

Beneficis de les anxoves (Omega-3)

Què és l’Omega-3?

L’Omega-3 o l’àcid linolènic és un tipus de greix poliinsaturat essencial. El nostre organisme no es capaç de generar-lo però el necessita per al seu correcte funcionament, per la qual cosa ha de ser ingerit a través dels aliments que consumim.

 

omega3

 

Per a què serveix l’Omega-3?

El nostre cos necessita Omega-3 per dur a terme correctament, entre d’altres, funcions bàsiques com:

 • Fabricació d’hormones.
 • Formació de les membranes cel·lulars.
 • El correcte funcionament de les neurones i les transmissions químiques.
 • La correcta formació de la retina.
 • El bon funcionament del sistema immunitari.

A part d’aquestes funcions per a les quals l’Omega-3 és necessari, aquest ens aporta nombrosos beneficis.

Quins són els beneficis de l’Omega-3?

El consum d’Omega-3 ha mostrat millores en la nostra salut en àrees com ara:

 • Sistema circulatori: S’ha demostrat que les poblacions de Japó i esquimals que basen la seva dieta en peix blau amb alt contingut d’Omega-3 o els seus depredadors (com la foca) tenen una taxa menor de casos d’infart. La ingesta d’aliments rics en Omega-3 ajuda a reduir el colesterol en la sang amb una consegüent millora de la salut cardiovascular al ser aquesta més fluida.
 • Propietats anticancerígenes: La ingesta d’aliments rics en Omega-3 redueix la possibilitat d’aparició de certs tipus de càncer de mama, colon i pròstata. A més a més també obstaculitzen el seu creixement i expansió per metàstasi.
 • Propietats anti-inflamatòries: Els àcids grassos omega-3 han demostrat propietats anti-inflamatòries en les articulacions o malalties de la pell. Està indicat per al tractament de l’artritis reumatoide, psoriasi, èczema i lupus. De la mateixa manera es pot utilitzar per a tractar inflamacions intestinals com la malaltia de Crohn o la colitis ulcerosa. Finalment, també ofereix beneficis per a reduir els dolors de la menstruació.
 • Salut mental: El consum d’aquests àcids grassos ajuda a mantenir l’equilibri mental i prevenir o disminuir la depressió. També ajuda a tractar l’esquizofrènia.
 • L’embaràs: El consum d’àcids grassos omega-3 es recomana especialment durant l’embaràs. S’ha observat que les mares que consumeixen àcids grassos Omega-3 durant l’embaràs tenen nens amb una capacitat d’aprenentatge més alta, menys problemes de visió i major capacitat motriu en els nadons prematurs.

Com puc prendre Omega-3?

Els àcids grassos Omega-3 es poden prendre com a suplement dietètic o es poden obtenir naturalment de la nostra dieta si consumim aliments com els següents:

anchoa-vs-sardina-lowres-00-miniSardina (a dalt) i una anxova SOLÉS enorme.
Exemples de fonts riques en Omega-3

 • Peix blau: Conté dos tipus d’Omega-3: EPA i DHA. Aquestes són les formes que el nostre cos pot aprofitar directament. L’oli de peix és especialment ric en àcids grassos Omega-3. Exemples de peix blau: salmó, sardina, anxova, tonyina, etc..
 • Aliments vegetals: Que contenen Omega-3 en la forma LNA. Aquesta forma ha de ser transformada en EPA o DHA per a que el nostre organisme la pugui aprofitar. Aquesta conversió resulta molt foc eficient (més o menys un 10%) per la qual cosa s’ha d’ingerir grans quantitats d’aliments vegetals per a que la dosi sigui significativa. Alguns aliments que el contenen són l’oli de llinosa, el de colza, el de nous, de soja, de germen de blat o avellana. Altres aliments que en contenen són la verdolaga, les fulles d’enciam, les llavors de soja, els espinacs, fruites com les maduixes o el cogombre, les cols o les nous.

La forma més eficient per prendre Omega-3 és a través del peix blau i, de fet, els complements nutricionals d’Omega-3 consisteixen en oli de peix en càpsules.

anxova-sal-pot-mini filets-anxova-oli-mini
Comprar Anxoves SOLÉS en salaó Comprar Anxoves SOLÉS en oli d’oliva
boquerons-en-vinagre-miniComprar Anxoves SOLÉS en vinagre

 

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *