972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

Seitons en vinagre

Anxoves (o seitons) en vinagre:

 

Ingredients (per a 1Kg d’anxoves):

– 1 Kg d’anxoves més aviat grans.
– 300 cc vinagre de vi blanc.
– 100 cc aigua.
– 1 culleradeta de sal.
– Oli d’oliva verge.
– 3 grans d’all.
– Julivert.

 

boquerones-vinagre-lowres

 

 

Elaboració:

En primer lloc cal netejar les anxoves. Aquesta és la part més difícil, però amb una mica de pràctica es pot aprendre. Per a fer-ho, l’ideal és posar-les en aigua molt freda. Ens cal netejar-les una a una. Agafem una anxova i, utilitzant l’ungla del polze, li arranquem el cap estirant amb cura per tal d’emportar-nos el cap amb les tripes. Després introduim el mateix dit pel forat del cap en direcció a la cua mirant de retirar les restes de vísceres que puguin quedar. D’aquesta manera l’anxova queda oberta. Seguidament retirem l’espina per la zona central. La trenquem per la cua ja que volem conservar-la aquesta última. La cua ens mantindrà els dos filets units. Finalment, s’han de netejar les anxoves sóta l’aixeta i tornar-les a posar en aigua freda. Aquest procés s’ha de repetir amb cada anxova i és molt important que es realitzi correctament.

 

Un cop netes s’han de marinar. Posem en un recipient, del tipus “tupper”, el vinagre, l’aigua i una mica de sal. Rebaixem el vinagre per evitar que ‘cuini’ massa l’anxova. Després col·loquem les anxoves obertes i amb la pell cap avall. És important assegurar-se que el marinat cobreix completament el peix. Ho agitem una mica i ho guardem en fred durant unes dos hores. Per saber si ja estan a punt, la carn del peix ha de ser blanca i fins i tot per la seva part més gruixida.

 

Per conservar-les s’ha de retirar les anxoves (o boquerons) del vinagre i anar-les col·locant en un recipient hermètic i amb la pell cap abaix tot fent capes. Cobrir cada capa amb oli d’oliva i assegurar-se que al final estan totes completament coberte. Finalment, per prevenir l’anisakis*, es recomana congelar-les durant unes 48 hores i després conservar-les en fred. A l’hora de servir-les es poden acompanyar d’una picada d’all i julivert.

 

 

*anisakis: paràsit del peix que pot provocar al·lèrgies i malalties de l’aparell digestiu.


 

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *