972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

SOLÉS Empresa

Anxoves SOLÉS és una empresa familiar que data del 1888 i on generació rera generació s’ha mantingut l’essència del nostre èxit: matèries primes de qualitat i un procés altament artesanal.

 

artesans

 

 

SALAONS SOLÉS – Mestres ANXOVERS

Des de l’any 1888, que en Francisco Solés i Oliveras, rebesavi dels actuals propietaris, va fundar SALAONS SOLÉS, cinc generacions  s’han dedicat a la salaó de peix blau, mantenint a resguard els secrets i la tradició d’una acurada elaboració artesanal fins avui dia.

A la Casa de la Punxa de L’Escala, singular i emblemàtica obra modernista situada a primera línia de mar i propietat de la família SOLÉS, s’hi va obrir fa pocs anys un nou punt de venda.

 

 

(fotografies cedides per Miquel Bataller)

 

TAL COM HA DE SER!

La família SOLÉS ha respectat acuradament des de temps ancestrals els valors dels antics mestres anxovers:

 

EL RESPECTE PEL MAR

‘La Teranyina’, l’antic art de pesca que trien els mestres anxovers de SOLÉS, és respectuosa tant amb el mar i els seus recursos naturals, com amb la integritat del peix, que arriba a port sense danys que podrien mermar la seva qualitat.

Només el precís equilibri entre la correcta mida del peix, el període més adient per a la pesca i l’experiència dels pescadors per a trobar els millors indrets, garantiran la supervivència d’aquesta tradició al llarg dels segles.

 

LA PACIÈNCIA

L’elaboració artesanal, sense presses i tal com feien els nostres avantpassats, el llarg temps de maduració i la tècnica i la destresa adquirides després d’anys d’aprenentatge són la base de l’exquisidesa de les nostres salaons.

 

EL ‘TERROIR’* (*)

L’origen del peix, capturat vora L’Escala, és crític per garantir-ne, d’una banda la seva frescor i de l’altra, el sabor i aroma únics del peix que ha viscut a les properes i riques aigües de la Costa Brava.

 

*un terrer, conegut arreu amb el nom francès ‘terroir’ és un terreny amb unes característiques geològiques i geogràfiques homogènies per al cultiu agrícola, especialment utilitzat per la vinya. (Viquipèdia)

 

LA TRADICIÓ

el procés de salaó de l’anxova es realitza pacientment en les següents fases:

 

1.- Evisceració (esganyat)

2.- Compressió

3.- Repòs en sal marina

4.- Maduració

5.- Extracció del sobrenedant

6.- Tast

7.- Envasat

 

Si són en oli, a mes a més : Banys de dessalat, Esbandit, Filetejat i Cobertura d’oli.

 

Així  és tal com ha de ser! i com es fa a Can SOLÉS des de fa cinc generacions.