972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

Anxoves del Cantàbric

Anxoves del Cantàbric. Anxoves de qualitat.

L’anxova del Cantàbric és un producte artesanal d’alta qualitat i prestigi que ha donat lloc a una indústria de conserves potent a la zona. Tot i que originalment la gran productivitat de les poblacions de peixos a la zona va fer que moltes persones es dediquéssin a la pesca, aquesta sobreexplotació ha anat disminuint aquests bancs de peixos fins a convertir l’anxova del cantàbric en un bé escàs. De fet, s’estima que el 90% de la producció de les fàbriques conserveres de la zona provenen d’Argentina i Xile. Quedant només vora el 10% de la producció provinent del Cantàbric.

 

anchoas_costeraConserves La Costera, empresa de conserves d’anxoves del Cantàbric

 

La Unió Europea va imposar un descans biològic l’any 2005 a causa de la situació alarmant de les poblacions de peixos. Aquesta restricció va durar fins el 2009, quan es va acordar una quota de 7.000 tones a repartir entre els pescadors espanyols (80% de la quota) i francesos (20% de la quota).

 

Denominació d’origen Anxova del Cantàbric?

L’escassetat del producte juntament amb la seva gran qualitat ha convertit l’anxova del Cantàbric en un producte cotitzat quedant reservat a conserves d’alta qualitat. De fet, s’està estudiant la creació d’una Denominació d’Origen per a l’anxova del Cantàbric. El procés d’elaboració de les conserves d’anxova del Cantàbric segueix essent totalment manual i la industrialització encara no ha fet acte de presència.

 

Pesca de l’anxova del Cantàbric

L’anxova es pesca pesca en aquesta zona d’Abril a Juliol ja que és en aquesta època quan els grans bancs d’aquest peix inicien una migració que va del nord de la Costa Atlàntica Francesa fins a Galícia. La pesca es realitza utilitzant la tècnica de la tanca amb xarxes a diferència de la flota francesa que usa la tècnica d’arrossegament, molt més perjudicial per al fons marí. La tècnica de la tanca amb xarxes, a més a més, permet mantenir el peix en perfecte estat fins al moment de l’elaboració de la conserva; això garanteix una millor qualitat de la mateixa.

 

pesca_con_redesPesca per encerclament

pesca-arrossegamentPesca per arrossegament

 

Les anxoves més apreciades són les pescades durant la primavera ja que són més tendres i joves encara que les pescades a finals de temporada resulten encara un producte d’excel·lent qualitat i un sabor extraordinari.

 

 


 

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *