972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

Boquerons en vinagre

Quan n’és època (primavera-estiu), a Anxoves SOLÉS també elaborem els reconeguts Boquerons en vinagre; un producte que s’obté també de l’anxova, però amb un procés productiu molt diferent.

 

boquerons-en-vinagreBoquerons SOLÉS en Vinagre

 

Quan ens arriba anxova fresca el primer que fem és retirar-li el cap, la cua i el ventre, separar-la en els dos filets, netejar-la i blanquejar-la en vinagre 24 hores –es posa a marinar amb una barreja de vinagre, aigua i sal.

L’endemà, es neteja i s’envasa en pots juntament amb oli d’oliva i una picada d’all i julivert. Un cop envasada, s’ultracongela per tal de complir amb la normativa vigent relativa al consum de peix en cru per prevenir l’anisakis*.

La caducitat dels boquerons en vinagre és curta, uns 12 mesos, ja que no porta cap conservant, colorant ni additiu. Al ésser també una semiconserva, s’han de conservar sempre a una temperatura d’entre 0-4ºC.

 

boquerons-en-vinagre-2

 

*anisakis: paràsit del peix que pot provocar al·lèrgies i malalties de l’aparell digestiu.


 

6 Replies to “Boquerons en vinagre”

 1. Paquita corominas ha dit:

  Per el juliol vaig comprar anxoves i boquerons , ahir vaig obrir els boquerons i la veritat es que quina decepció amb els boquerons , amb sortien a troços buenu ni a troços semblava puré de boquerons però es que ni un de sencer, tenia convidats i ho vaig tenir que llançar no es podien aprofitar

  1. SOLÉS ha dit:

   Bon dia Sra. Corominas,
   En aquest cas i per motius que se’ns escapen, el producte sembla que no s’ha mantingut a baixa temperatura. Sembla que es tracta d’un cas de ‘trencament de la cadena de fred’.
   El boqueró, com tota semiconserva, és un producte sensible a la temperatura ambient, i si s’exposa a aquesta temperatura ambient durant unes hores (24/48 hores) es va quedant tou fins que es desfà, tot i que segueix sent apte pel consum.
   Lamentem el contratemps i admetem que potser no li vàrem saber explicar bé com mantenir el producte en òptimes condicions.
   Atentament,

   1. Paquita corominas ha dit:

    Perdona, però si que va conservar el fred , comprats i posats a la nevera i no s’han tret de la nevera fins l’hora de menjar, nosaltres la cadena de fred no l’hem trencat

   2. SOLÉS ha dit:

    D’acord, ens posarem en contacte amb vostè en breu.
    Atentament,

 2. trini turu Melgar ha dit:

  Hola bona tarda!
  On podria trobar el vostre producte?
  Sóc de Sabadell
  Entenc que nomes veneu a la vostra web ?
  Gràcies

  Salut

  1. SOLÉS ha dit:

   Bona tarda, aquest producte només està disponible a la nostra web.
   Gràcies i Salut!

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *