Filets d’anxova en oli

L’elaboració dels filets d’anxova és un procés totalment artesanal. Quan les anxoves en salaó estan llestes per al consum, s’extreuen dels barrils on han estat madurant i se’n renta la part exterior. A continuació, s’asseca tota l’aigua amb l’ajuda d’una màquina centrifugadora.

 

filets-anxova-oliFilets d’Anxova SOLÉS en Oli d’oliva

 

“Fer filet” consisteix en obrir les anxoves per la part del llom i separar-les en dos meitats, dos filets. A continuació, es retira l’espina central i les espines laterals del filet, per tal de deixar-lo net. Es tracta d’una tasca que demana paciència, experiència i habilitat.

Els filets d’anxova són col·locats verticalment dins dels pots de vidres, de diferents formes i talles. Un cop s’ha recobert tot el perímetre exterior del pot es col·loquen els filets d’anxova enrotllats a l’espai central. A continuació, s’acaba d’emplenar el pot amb oli d’oliva.

Conservats a temperatura de refrigeració, els filets d’anxova en oli d’oliva tenen una vida útil d’1 any. Un cop obert el pot és important tornar a cobrir els filets d’anxova amb el mateix oli del pot.

 

 


 

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *