972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

Filets d’anxova en oli

L’elaboració dels filets d’anxova és un procés totalment artesanal. Quan les anxoves en salaó estan llestes per al consum, s’extreuen dels barrils on han estat madurant i se’n renta la part exterior. A continuació, s’asseca tota l’aigua amb l’ajuda d’una màquina centrifugadora.

 

filets-anxova-oliFilets d’Anxova SOLÉS en Oli d’oliva

 

“Fer filet” consisteix en obrir les anxoves per la part del llom i separar-les en dos meitats, dos filets. A continuació, es retira l’espina central i les espines laterals del filet, per tal de deixar-lo net. Es tracta d’una tasca que demana paciència, experiència i habilitat.

Els filets d’anxova són col·locats verticalment dins dels pots de vidres, de diferents formes i talles. Un cop s’ha recobert tot el perímetre exterior del pot es col·loquen els filets d’anxova enrotllats a l’espai central. A continuació, s’acaba d’emplenar el pot amb oli d’oliva.

Conservats a temperatura de refrigeració, els filets d’anxova en oli d’oliva tenen una vida útil d’1 any. Un cop obert el pot és important tornar a cobrir els filets d’anxova amb el mateix oli del pot.

 

 


 

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *