972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

Mètodes de Conservació de l’Anxova. Conserves i Semiconserves.

Conservació dels aliments

Els aliments frescos tenen una vida molt curta ja que de forma natural es degraden i s’alteren. Aquests processos de degradació són causats per l’acció de determinats microorganismes que es troben arreu, fins i tot en el propi aliment.

Les tècniques de conservació dels aliments consisteixen en eliminar o evitar el desenvolupament d’aquests microorganismes.

 

Conserves i Semiconserves

Les conserves són el resultat d’una esterilització de l’aliment dins d’un recipient hermètic. Les conserves es poden matenir en perfectes condicions de consum durant anys.

Les semiconserves, d’altra banda, tot i estar envasades en un recipient hermètic, no han passat per un procés d’esterilització, i per tant tenen un temps de conservació més reduit i necessiten mantenir-se en fred. Aquest és el cas de tots els productes amb anxova d’Anxoves SOLÉS. Els productes de la Recepta Avi Benet són semiconserves pasteuritzades.

 

Mètodes de conservació de les anxoves

Ja des de l’època de l’Antiga Grècia o Egipte i també a la Xina, es van començar a buscar mètodes per tal d’allargar la vida dels aliments, especialment quan hi havia un excés de producció, per tal de tenir reserves en èpoques d’escassetat.

La dessecació, la salaó, el fumat, la fermentació, etc.. són tècniques que s’han anat perfeccionant alhora que se n’hi han afegit d’altres fruit de l’avenç de la tecnologia.

L’objectiu de la conservació és allargar el temps de vida dels aliments, tot mantenint al màxim les seves propietats nutritives.

 

salant anxoves a la fàbrica d’Anxoves SOLÉS

 

Anxoves SOLÉS, tenim 4 tipus de semiconserves:

anchoas-sal

Anxoves SOLÉS en Sal

 • anxoves en sal o salaó: consisteix a apilonar l’anxova entre capes de sal provocant una deshidratació parcial de l’anxova i una potenciació del seu gust, alhora que s’allarga el temps en què es troba disponible pel seu consum. La salaó ha estat un mètode de conservació fonamental al llarg dels segles. El terme salari,que prové del llatí salarium que a la vegada prové de sal, era la quantitat de sal que els romans donaven als treballadors (principalment als legionaris romans) per a poder conservar els aliments.

Anxoves SOLÉS en Oli d’Oliva

 

 • anxoves en oli d’oliva: l’oli no és tan efectiu com la sal però també ajuda a preservar l’anxova al mateix temps que li aporta les seves propietats cardio-saludables i millorant l’anxova des d’un punt de vista organolèptic.

 

REF-501-lowres

Anxoves SOLÉS en Vinagre

 • anxoves en vinagre i en escabetx: l’acidesa del vinagre ja sigui sol o en escabetx també és molt útil alhora d’ajudar a preservar els aliments.

receta-avi-benet-lowres

Productes Recepta de l’Avi BENET

 

 • Productes Recepta de l’Avi Benet: són semiconserves pasteuritzades, és a dir, se sotmeten a un escalfament a temperatures variables (més suaus que en l’esterilització) durant uns temps determinats en funció de les temperatures, i immediatament després es refren.

 

 

 

A més a més, a SOLÉS també tenim productes conservats per congelació (és el cas de les Caixes de Sardines SOLÉS).

Caixa de 44 Sardines SOLÉS (Producte Congelat)

 

 


 

2 Replies to “Mètodes de Conservació de l’Anxova. Conserves i Semiconserves.”

 1. Jordi ha dit:

  Hola,
  Els pots d’anxova en oli d’oliva, abans de ser encetats, s’han de mantenir en lloc fresc (<20º aprox) o en nevera? I un cop encetats, quin és el període de consum recomanat?
  Gràcies!

  1. SOLÉS ha dit:

   Hola Jordi,
   al tractar-se d’una semiconserva, cal mantenir els pots sempre a la nevera.
   Una vegada oberts, mantenir les anxoves cobertes amb el seu oli i a la nevera.
   La data de caducitat és la que es mostra a l’etiqueta.
   Salut i anxoves!

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *