972 77 03 57 CLOSA D'EN LLOP,40 (L'ESCALA) 9:00-19:00h
0,00 / 0 items
0

Cistella

La Sardina: Beneficis per a la salut

A més a més de ser un plaer pel paladar, el consum de sardina, ja sigui fresca o en semiconserva, contribuirà a millorar la nostra salut. En l’article d’avui us expliquem com.

La sardina és un peix blau i una molt bona font d’omega-3 que ajuda a disminuir els nivells de colesterol i de triglicèrids, a més a més d’augmentar la fluïdesa de la sang, el que disminueix el risc d’arteriosclerosi i trombosi. Per aquest motiu, és recomanable el consum de sardina i altres peixos blaus en malalties cardiovasculars.

 

sardines-costa

 

Les sardines en conserva presenten un contingut en calci molt important ja que es consumeixen junt amb l’espina. En concret, aporten 314 miligrams de calci per 100g.

Entre les vitamines cal destacar les vitamines del grup B, com la B12 i la B1 o Niacina, que intervenen en nombrosos processos de gran importància com la formació dels glòbuls vermells, la síntesi de material genètic, la producció d’hormones, etc.

La sardina és també una font importat de vitamines liposolubles com la vitamina A, D i E. La primera contribueix al manteniment, creixement i reparació de les mucoses, pell i altres teixits del cos. Afavoreix la resistència davant les infeccions i és necessària pel desenvolupament del sistema nerviós i per a la visió nocturna. La vitamina D afavoreix l’absorció de calci i la seva fixació a l’os, alhora que regula el nivell de calci a la sang.

Pel que fa a minerals, la sardina conté fòsfor, magnesi, potassi, ferro, zinc i iode.

Finalment, si tots aquests motius no us semblessin suficients per a tastar les Sardines de la Costa o les Sardines en Escabetx Recepta de l’Avi Benet, encara us en donarem un altre: són boníssimes! 😉

 

 


 

Deixar una resposta

La teva adreça d'email no serà publicada. Els camps requerits estan marcats amb *